AKTUELNO

Kosovska policija je pre nekoliko dana izvršila opasnu provokaciju i ilegalno ušla na teritoriju centralne Srbije odakle je zaplenila jedan kamion sa robom.

Kosovska policija je u mestu Šarpelj u opštini Leposavić "naišla" na dva parkirana kamiona robe koja je iz pravca centralne Srbije ilegalno ušla na Kosovo. Vozač kamiona S.D. je, međutim ispričao drugačiju priču.

Portparol KFOR-a Vincenco Graso, u izjavi za KoSSev kaže da je kamion bio na samoj administrativnoj liniji.

Prof. dr Zoran Dragišić sa Fakulteta bezbednosti ocenjuje ovaj događaj kao provokaciju i dodaje da se sa naše strane nalaze vrhunski profesionalci koji na te provokacije nisu odgovorili, jer je moglo doći do ozbiljnog incidenta.

Foto: TV Pink Printscreen

-Na svu sreću to se nije dogodilo, svima kojima nije u interesu da se postigne dogovor između Beograda i Prištine će koristiti različite provokacije da bi omeli pregovarački proces koji je ometen pre svega taksama i dok se one ne ukinu pregovora neće biti. Mi nismo na ove provokacije odgovorili, navikli smo na njih, one se stalno dešavaju - rekao je Dragišič za TV Pink.

Predsednik opštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun je malo pojasnio čitavu situaciju, ocenivši da mu ovo ne liči na provokaciju Prištine.

Foto: TvPink Printscreen

-Priština stvara takav ambijent da uvek može da dođe do incidenata -  istakao je on.

-Ovde se radi o par stvari koje su dovele do ovoga. Kapetan Fejzula Tara koji radi za tzv kosvsku policiju, važi za problematičnog čoveka, stalno izmišlja neke priče, data mu je nepostojeću funciju - šef takozvane granične mobilne patrole i on je poslao policajce u Zubin potok i Jarinje i došli su i do teritorije Leposavića, jedan je uočio dva kamiona baš u "dubini" Centralne Srbije. Kada su videli našu vojsku povukli su se i otišli, takvih stvari ima i dešavaju se, Eulex je jednom obilazio administrativnu liniju i ušli su na terotoriju, nisu ni znali da je to teritorija Centralne Srbije, naši vojnici su bili tu i oni su se vratili - objasnio je Drecun.

Dragišić naglasio da treba razlikovati slučajnu grešku od provokacije.

#Zoran Dragišić

'