AKTUELNO

Histerični pozivi Kadrija Veseljija za regionalno ujedinjenje protiv Srbije i njenog predsednika najsnažnija je potvrda koliko se predsednik Aleksandar Vučić nepokolebljivo bori za naše državne i nacionalne interese, poručio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM.

- Ta borba očigledno daje rezultate, i to najopasnijeg među Albancima čini nervoznim i uplašenim, do te mere da najavljuje povratak u šumu, gde je svojevremeno i pekao svoj kriminalni i teroristički zanat - rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, jasno je ko je danas najveća pretnja stabilnosti regiona, a to su upravo Kadri Veselji i njegovi politički istomišljenici, i apsurdno je da on u front protiv Srbije poziva Severnu Makedoniju i Crnu Goru, dve države koje su najugroženije velikoalbanskom politikom Kadrija Veseljija.

- Predsednik Aleksandar Vučić će, uveren da je put mira, ekonomskog i svakog drugog napretka Zapadnog Balkana jedina odgovorna politika, nastaviti da se dosledno bori za stabilizaciju i modernizaciju naše države i regiona, tragajući za kompromisom sa kosovsko-metohijskim Albancima - kaže Đurić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Foto: Tanjug

On je reagovao na izjavu predsednika vlađuće DPK i predsednika parlamenta Kadrija Veseljija, koji se protivi rekonstrukciji vlade u kojoj ne bi bio Ramuš Haradinaj, kao i pritiscima koji se na aktuelnog premijera privremenih prištinskih institucija vrše zato što ne želi da ukine takse nametnute na proizvode iz Srbije.

- Rekao sam nemojte vršiti pritisak na Ramuša (Haradinaja), ja sam predlagač te mere... Nismo mi ovde da njega nadmudrimo nego smo tu zajedno sa premijerom da budemo što jači, mi smo protiv Aleksandra Vučića - rekao je Veselji sinoć u emisiji Rubikon na KTV. Kako je rekao, vlada nikada neće pasti zbog zahteva Srbije i zbog taksi.

- Haradinaj je zabrinut, ali ne mislim da je populista - rekao je Veselji i dodao da je ono o čemu govori je da Priština treba da sluša SAD, koje žele da zaustave ruski uticaj na Balkanu.

- Makedonija i Crna Gora su u NATO-u, mi nismo, hajde da se svi okupimo protiv Srbije - rekao je Veselji.

Pročitajte još: VUČIĆ: Neću da unizim svoju zemlju i dozvolim da se ponižava naš narod! Nisam optimista po pitanju dogovora sa kosovskim Albancima

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

'