AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije i poručio da je najveća vrednost u njihovom znanju, visokom nivou osposobljenosti i uvežbanosti za rad, dostojanstvenom držanju u vojničkom pozivu.

Naveo je i zavidno borbeno iskustvo i nepokolebljivu odlučnost da se po svaku cenu brani i odbrani naša otadžbina i zaštite njeni građani.

- Uspešnim angažovanjem vaših resursa, doprinoseći afirmaciji i jačanju ugleda Vojske Srbije, pokazali ste da vam ovih kvaliteta ne manjka - naveo je Vulin u čestitiki.

Vulin kaže da je u očuvanju nacionalnog identiteta i kontinuiteta državnosti srpskog naroda u trajanju dugom više od dva veka, 23. april od izuzetnog značaja kako za Republiku Srbiju, tako i za Vojsku, te da se proslavlja kao najviši vojni praznik u znak sećanja na Takovski ustanak.

Naveo je da je profesionalnim izvršavanjem zadataka, Vojska Srbije u protekloj godini postigla zapažene rezultate na izgradnji, razvoju, stručnoj obuci i osposobljavanju svojih jedinica i s uspehom održala zahtevani nivo operativnih sposobnosti.

- Predstojeće obaveze pred pripadnike Vojske postavljaju nove i složene zahteve. Siguran sam da ćete u narednom periodu profesionalno izvršavati postavljene zadatke i podići na još viši nivo osposobljenost vaših sastava. Uz želju da u tome uspete, čestitam vam praznik - naveo je Vulin u čestitiki.

#Aleksandar Vulin

#dom vojske srbije

'