AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Komandu za razvoj Banatske brigade u kasarni "Narodni heroj Svetozar Marković Toza" u Zrenjaninu, gde je istakao da je jedan od prioriteta u razvoju Vojske Srbije priprema i opremanje našeg rezervnog sastava.

- Sve što radimo, radimo da bi naša vojska bila u stanju da se nosi sa svakim ko pomisli da ugrozi naš teritorijalni integritet i, uopšte, naš način života. Pripadnici Banatske brigade rade veoma dobar posao. Tehnika je ispravna, ljudi su obučeni i to je ono što svakog od nas može da čini i ponosnim - rekao je Vulin.

Ministar je naglasio da je uveren da će naša budućnost biti mirna i da će vreme u kome živimo biti stabilno i sigurno. Prema njegovim rečima, Vojska Srbije sve svoje zadatke ispunjava u skladu sa zakonom i potrebama naše zemlje i dodao da svi pripadnici vojske sa ponosom obavljaju svoje zadatke i znaju da je njihova zemlja ponosna na njih.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Komandant Komande za razvoj Banatske brigade pukovnik Nikola Dejanović istakao je da je današnja poseta bila prilika da se ministar odbrane upozna sa realizacijom zadataka na tom delu teritorije te jedinice.

- Naš zadatak je da obezbedimo sve uslove za uspešnu i brzu realizaciju i izvršenje mobilizacije, realizaciju obuke sa licima iz rezervnog sastava, kao i stalnog sastava i stvaranje sposobnosti za izvršenje zadataka iz sve tri misije naše vojske - rekao je Dejanović.

Tokom posete Komandi za razvoj Banatske brigade, pukovnik Dejanović obavestio je ministra odbrane o razmeštaju, misijama i zadacima, kao i težišnim zadacima te jedinice.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

Takođe, ministar Vulin je obišao i vojni kompleks "Silos", gde je prisustvovao segmentima obuke lica iz rezervnog sastava i prikazu rada ekipe TRZ "Čačak" na opravci tenkova.

Današnjem obilasku prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant Komande za obuku general-potpukovnik Đokica Petrović i načelnik Uprave za ljudske resurse Generaštaba brigadni general Savo Iriškić.

Komanda za razvoj Banatske brigade formirana je 2011. godine, a namenjena je za uspostavljanje osnove za narastanje i razvijanje operativnih sposobnosti ratne jedinice.

#Aleksandar Vulin

#Zrenjanin

'