separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

SVE BOLNICE U STANJU PRIPRAVNOSTI: Zdravstveni centar u Mudanji pregledao je 120 osoba


U zdravstvenom centru u Mudanji pregledano je 120 osoba nakon snažnog nevremena koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki, saopštilo je danas grčko Ministarstvo zdravlja.


Od 120 osoba, devet je hospitalizovano u bolnici Papanikolau u Solunu gde se jedna žena nalazi na intezivnoj nezi, 12 je smešteno u bolnicu Poligiros na Halkidikiju, a petoro dece u Genimatasu sa lakšim povredama. Sve bolnice i zdravstveni centri na severu Grčke su stavljeni u stanje pripravnosti, prenela je ANA.

Broj poginulih u snažnom nevremenu na Halkidikiju porastao je na sedam, nakon što je danas pronađeno telo muškarca u oblasti između Sozopolija i Nea Kalikratije, javlja Katimerini.

Autor: Tanjug AP/Giannis Moisiadis/InTime News

Kako navodi, forenzičari će ispitati da li telo pripada 62-ogodišnjem ribaru, koji je nestao u moru kod Kalikratije u sredu uveče. Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić rekla je ranije danas za Tanjug da devojčica iz Srbije povređena u jakom nevremenu na Halkidikiju nije životno ugrožena.

Glišić je rekla da se otac javio konzulatu i rekao da je devojčica dobro i da planiraju što pre da krenu kući, u Srbiju. Kako je istakla, uspostavljena je struja i telefonske veze koje su bile u prekidu na Halkidikiju. 

Autor: Tanjug AP/Giannis Moisiadis/InTime News

Grčki mediji ranije danas preneli su da je u oluji na Halkidikiju povređena, između ostalih, i 13-godišnja devojčica iz Srbije, koja je primljena u solunsku bolnicu "Genimatas". 

Glišić je izjavila da je konzulatu iz bolnice u Nea Mudanji potvrđeno da je šestoro srpskih državljana, koji su tu primljeni zbog lakših povreda zadobijenih u velikom nevremenu, pušteno iz bolnice.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti