AKTUELNO

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar u pismu upućenom grčkom kolegi Vasilisu Kikiliasu poručio je da će to ministarstvo na sve moguće načine pomoći ljudima na Halkidikiju, na čemu mu se Kikilias zahvalio.

Lončar je u pismu grčkom ministru zdravlja izrazio najdublje saučešće porodicama žrtava snažnog nevremena na Halkidikiju i poručio da Ministarstvo zdravlja čvrsto stoji uz bratski grčki narod i da je spreman da mu pomogne i pruži podršku u ovim teškim trenucima.

- Naši narodi i zemlje su povezani najjacim vezama, koje su posebno značajne u situacijama kao što je ova. Zbog toga, Ministarstvo zdravlja Srbije upotrebiće sve dostupne načine da pomogne ljudima na Halkidikiju, imajući u vidu iskustva Srbije sa katastrofalnim poplavama koje su pogodile našu zemlju 2014. godine - naveo je Lončar i čestitao Kikiliasu na izboru za ministra zdravlja Grčke.

Kikilias je zahvalio Lončaru na pismu podrške i nameri da pomogne Grčkoj.

On je na Tviteru okačio Lončarevo pismo koje je, kako je ocenio, odraz solidarnosti srpske vlade i dugoročnih prijateljskih odnosa dva naroda.

#Grčka

#Zlatibor Lončar

'