separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

OVO MORATE ZNATI AKO PUTUJETE U GRČKU: Evo kakvo je stanje na Halkidikiju


Evo kakva je danas situacija u letovalištima koje je razorilo nevreme!


Posledice nevremena koje je tokom noći u sredu zadesilo Halkidiki već su sanirane, postoje uslovi za letovanje i agencije nisu u obavezi da vraćaju novac.

Iz nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta, savetuju turiste koji su već u Gčkoj da nastave svoje letovanje, a oni koji su se zaputili da ne otkazuju putovanja jer za tim nema potrebe. 

Direktor Jute Aleksandar Seničić tvrdi da se situacija stišava, a da se plaže posle oluje sređuju. Kako objašnjava Seničić, proglašena je vanredna situacija, a ne vanredno stanje, što je velika razlika. 

To znači da je njeno trajanje ograničeno i da se dogodilo zbog više sile.

- Putni pravci su prohodni, nema gužvi. Problem postoji u vodi i struji, ali do sutra se očekuje stabilizacija - istakao je u četvrtak Seničić. 

On napominje da turističke agencije nisu dužne da vraćaju novac onima koji odustanu od svog letovanja zbog proteklog nevremena. 

- Loše vreme agencije ne mogu da predvide. Putnici moraju da shvate da je to odluka koju su sami doneli i da su se shodno tome obavezali - napominje Seničić. 

On je rekao da je Juta pozvala sve svoje članice da turistima koji su protekle noći bili u područjima zahvaćenim nevremenom izađu u susret u smislu pomoći, ali ne i povraćaja novca. 

- Agencije mogu da pomognu u smislu pomeranja termina ukoliko za to postoji mogućnost, to jest, ukoliko ima mesta. Turističke agencije su samo posrednici između putnika i hotelijera, što znači da je uplaćeni novac za letovanje odavno kod hotelijera. Ukoliko hotel nije porušen, a verujte da nikog ne teramo nikad da spava na ulici, hotelijer neće vratiti novac, pre svega, jer je u mogucnosti da pruži dogovorenu uslugu - objašnjava Seničić.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti