AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je veoma zabrinut za situaciju u oblasti zdravstvene zaštite na prostoru severa KiM, budući da prištinske vlasti zabranjuju mnogo toga - od prometa lekova do mogućnosti lekara iz centralne Srbije da dođu i da pomognu.

- Nažalost još jednom se dokazalo da vlada u Prištini, jednostavno, laže. Rekli su da nije zabranjeno zvaničnicima da dolaze, a kao što vidite to jeste zabranjeno i ne samo zvaničnicima, već je zabranjeno i lekarima, ljudima koji treba samo da se bave humanitarnim radom i nekome da pomognu - rekao je Vulin.

On je tako prokomentarisao zabranu ulaska delegacije vojnih lekara na KiM i izjave Milana Ivanovića da je time ugrožen život pacijenata u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

- Kada naši lekari dođu u Kosovsku Mitrovicu i Gračanicu, oni leče ljude, ne leče ni Srbe ni Šiptare, a juče im je zabranjeno da dođu na prostor Kosova i Metohije. Licemerne izjave da je zabranjeno samo ministru odbrane, a ne i svima ostalima, pokazala se, nažalost, kao brutalna laž, jer - evo, meni ste zabranili, omogućite vojnim lekarima da dođu u Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici, omogućite da dođu u Gračanicu, omogućite im da leče ljude  naveo je Vulin.

Kaže da "imamo posla sa lažovima", koji čak gaze i sopstveni potpis i otvoreno kažu da neće da sprovedu Briselski sporazum.

On je izrazio nadu da će međunarodna zajednica "bar sada osetiti potrebu da ih kazni i da ih jednostavno natera da poštuju sporazum" i dopuste lekarima da leče ljude i rade svoj posao i da pomažu drugima.

- Ili je izgleda samo za Srbe moguće da niko ne treba ni da ih leči, ni da imaju lekove, ni da imaju hranu. Ako je tako, onda mi treba dobro da razmislimo da li da pripadamo toj međunarodnoj zajednici - zaključio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

'