separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

PRAVNI PRESEDAN? Vlasnika izbacuje iz stana lažni zakupac, notari prevideli 'sitan' detalj


Prof. dr Slobodan Milivojević bi, zbog prevare i pravnog presedana, mogao da ostane na ulici. Žena s kojom je sklopio ugovor nije isplatila stan, a "izdala" ga čoveku koji traži useljenje


Profesor pomorstva na Fakultetu za inženjerski menadžment iz Beograda dr Slobodan Milivojević mogao bi sledeće nedelje da završi na ulici sa majkom starom 80 godina, kćerkom i osmogodišnjom unukom, kao žrtva prevare. Po rečima njegovog advokata Tihomira Hrnjaka, u pitanju je nezabeležen pravni presedan.

Jula prošle godine Milivojević je odlučio da proda porodični stan na Dorćolu, u Ulici Milorada Gavrilovića 7, gospođi iz Zubinog Potoka. Zaključili su ugovor o kupoprodaji i overili ga kod javnog beležnika. Gospođa je otišla u banku da prebaci pare, ali je, kako kaže Milivojević, ne plativši ništa volšebno nestala. Nije čak ni tražila primopredaju poseda.

- Poslao sam joj preporučeno opomenu pred utuženje s pozivom za plaćanje ili ću raskinuti kupoprodajni ugovor, i znam da je dopis primila. U međuvremenu, ona inkognito sa trećim licem iz Šida sklapa ugovor o zakupu na moj stan, koji nije platila. Navodni zakupac se nikad nije pojavio na vratima stana, ali je overio ugovor o zakupu kod beležnika i nekoliko dana kasnije i izjavu da nije pušten u zakupljen prostor - kaže prof. Milivojević.

Notar mu je, bez ikakvih provera, solemnizovao takvu izjavu i ona je dobila svojstvo izvršne isprave. "Zakupac" zatim podnosi predlog za izvršenje Prvom osnovnom sudu u Beogradu, tražeći da vlasnik izađe iz stana, a on bude uveden u posed. Ni u jednom od ovih papira ne pominje se dr Slobodan Milivojević, kao da ne postoji, kao da ne živi tu sa porodicom i kao da stan nije njegov. Sud za manje od mesec dana donosi rešenje i predmet stiže do izvršitelja.

- Nisam znao šta se dešava iza mojih leđa, već sam pokrenuo spor za raskid kupoprodajnog ugovora. A onda sam dobio obaveštenje da će se 24. juna, po rešenju Prvog osnovnog suda, sprovesti izvršenje - ispražnjenje stana i predaja u posed poveriocu iz Šida. Bio sam šokiran - priča prof. Milivojević.

Uložio je, uz pomoć advokata, prigovor izvršitelju i lično odneo punomoćje. Kako kaže, to punomoćje, kao i ugovor o zakupu i izjava na osnovu koje se traži iseljenje, volšebno su nestali iz izvršiteljskih spisa. Niko se nije pojavio na najavljenom iseljenju. Izvršitelj je izjavio da je uspeo da ubedi izvršnog poverioca da odloži.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti