AKTUELNO

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da hapšenje Srbina Gorana Stanišića, na administrativnom prelazu Jarinje, ide u prilog činjenici, koju je u subotu izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da će početi još žešći pritisak na Srbe na KiM.

- Mi u Srpskoj listi podržavamo stav da će državni organi povesti računa kako bi očuvali mir, ali i nastavili projekte za unapređenje Srba na KiM - rekao je Simić.

Govoreći o izjavi Kadrija Veseljija da veruje da će se optuženi pripadnici takozvane OVK vratiti nevini iz Haga, Simić je rekao da srpski narod previše čeka pravdu za svoje žrtve.

- Srpska lista zahteva od svih međunarodnih činilaca da se odgovorni za sve zločine pronađu i sankcionišu - rekao je Simić.

Upitan da li će Srpska lista učestvovati na eventualnim izborima, on je rekao da tu stranku na to obavezuje poverenje dobijeno na nedavno održanim izborima za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM.

- Uvek ćemo se boriti za svoj narod. Srpski narod želi legitimne predstavnike. Za SL vlada je pala onda kada smo napustili tu vladu, a zbog poteza prištinskih zvaničnika - zaključio je Simić.

#Igor Simić

'