AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom najnovijeg hašenja jednog Srbina na KiM zbog navodnih ratnih zločina, izjavio je da je krajnji cilj da se "počiste" Srbi sa KiM.

- Srbi na KiM moraju da budu jedinstveni i okupljeni oko svoje Srbije. Samo tako ćemo i oni i svi mi izdržati teške i organizovane napade. Albanci hoće zemlju, ali ne i Srbe u njoj. Učiniće sve da Srbima preseku veze s Beogradom, Vladom i predsednikom Aleksandrom Vučićem - rekao je Vulin za Kurir.

Sada će, ističe on, pojačati provokacije i pred međunarodnom zajednicom tražiti podršku za svaki napad na Srbe i na Vučića, pravdajući to predajom Haradinaja sudu.

- Šiptari računaju da će zapadne sile tražiti od Srbije ustupke zato što je Haradinaj otišao u Hag, kao da je odgovornost za ratne zločine stvar politike ili dobre volje zločinaca - kazao je Vulin.

On ocenjuje da će u stanju teritorije bez vlade, sa raspisanim izborima, sav pritisak za postizanje sporazuma biti na predsedniku Srbije, koga će napadati i pokušavati da nateraju na ustupke, bez povlačenja taksi i sprovođenja Briselskog sporazuma.

#Aleksandar Vulin

'