AKTUELNO

Milica Leštarić-Kovalska, jutjuberka, koja je juče objavila video u kojem je apelovala na decu da se ne tuku, kaže da njen video ima već 10.000 pregleda i da je dosta dece koja ga je pogledala shvatilo poentu priče.

- Mislim da se o tome na Jutjubu ne priča toliko, koliko su svi nasiljem okruženi u školama i tako dalje – rekla je Leštarić-Kovalska u emisiji Pravac autora i voditelja Ivane Majstorović.

Odgovarajući na pitanje da li mlađe generacije gledaju televizor kaže da ne gledaju u tolikoj meri koliko koliko je to bilo zastupljeno ranije.

Foto: TvPink Printscreen

- Mladi sami ne znaju da razaznaju šta je dobro, šta je loše za njih i onda jednostavno mladi gledaju da traže jeftinu zabavu. Zbog toga imamo situaciju da su neki glupi klipovi daleko popularniji od ozbiljnih – navela je Leštarić-Kovalska.

Aleksandar Cile Leštarić, jutjuber, objašnjavajući šta su Jutjub (YouTube) drame kaže da je to kada se posvađaju dva jutjubera i onda nastane ta drama.

- Onda počnu da se prozivaju, traže nešto iz prošlosti, ko je šta rekao i uradio. Mislim da time zagađuju Jutjub zato što je Jutjub i generalno internet jedan ogroman resurs koji bi trebalo da se koristi za nešto dobro, da se izvuku neke poruke, da se nešto nauči, a ne da se gledaju tako neke stvari – kazao je Leštarić.

Foto: TvPink Printscreen

Kako dodaje, gledanije su te drame na Jutjubu od nekih poučnih priča.

Odgovarajući na pitanje koja publika ga prati kaže da su to uglavnom osnovci i srednjoškolci, a sa tim se složila i Milica.

#Jutjub kanal

#deca

'