separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Orlić o zabrani fudbalerima Zvezde da uđu na Kosovo: Bezočno nasilje Prištine i kršenje svih normi međunarodnog prava!


Siledžije iz Prištine su pokazale celom svetu pravu prirodu tamošnjih institucija, ali i jasnu nameru da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji na svaki mogući način onemoguće normalan život, ocenio je član Predsedništva SNS.


Vladimir Orlić, član Predsedništva SNS, najoštrije je osudio odluku vlasti u Prištini da nasilnim putem spreče fudbalere Crvene zvezde da uđu na Kosovo i Metohiju, gde je trebalo da odigraju utakmicu sa Trepčom u Zvečanu.

- Siledžije iz Prištine su pokazale celom svetu pravu prirodu tamošnjih institucija, ali i jasnu nameru da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji na svaki mogući način onemoguće normalan život i etnički očiste teritoriju nad kojom su, bezočnim nasiljem i kršenjem svih normi međunarodnog prava, preuzeli kontrolu - poručio je Orlić u saopštenju koje je SNS dostavila medijima.

Orlić smatra i da su sprečavanjem jednog sportskog događaja u 21. veku, "separatističke strukture i paravojne formacije, predvođene osvedočenim ratnim zločincima iz Prištine", poslale jasnu poruku celom svetu da za njih ne važe pravila i norme civilizovanog sveta.

Poruka je, dodao je, i da klub, koji s počastima dočekuju na najvećim evropskim stadionima, ne može da odigra utakmicu na Kosovu i Metohiji, kao i da srpski narod nema pravo na normalan a ni na bilo kakav život na teritoriji južne srpske pokrajine.

Orlić u saopštenju poručuje vlastima u Prištini da "njihov primitivizam i bezobzirnost nikada neće pokolebati volju srpskog naroda da opstane na čitavom Kosovu i Metohiji, a da će država Srbija i ubuduće umeti da na odgovoran i racionalan način zaštiti svoj narod na tom području i svoje nacionalne interese".

- Svojim divljaštvom i necivilizovanim postupcima, predstavnici privremenih prištinskih institucija samo će nam pomoći u nastojanju da istina o nasilju i teroru nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji konačno izađe na videlo pred celim svetom - zaključio je Orlić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti