AKTUELNO

Skupština Srbije danas će početi razmatranje 131 amandmana podnetih na predlog za izmenu Zakona o ministarstvima, pošto je u subotu uveče, posle skoro 12 sati, završila načelnu raspravu o tom zakonskom rešenju koje predviđa osnivanje dva nova ministarstva - za zaštitu životne sredine i za evropske integracije.

Predsednica parlamenta Maja Gojković je rekla da očekuje da Skupština danas ili sutra glasa o izmenama tog zakona, a da sredinom nedelje mandatarka Ana Brnabić predstavi ekspoze, te da se glasa o izboru nove vlade.

Subotnju raspravu obeležila su česta javljanja poslanika po povredama Poslovnika, kao i polemika o svečanosti povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije i o mandatarki Ani Brnabić.

Poslanici vladajuće koalicije su poručili da predložene izmene zakona o ministarstvima predstavljaju jasnu potvrdu opredeljenosti i odlučnosti nove vlade za nastavak reformskih procesa.

Opozicija je najavila da neće podržati predložene izmene zakona, ali je većina poslanika opozicije navela da treba da postoji novo ministarstvo za zaštitu životne sredine, dok su uglavnom kritikovali osnivanje ministarstva za evropske intergracije.

#Skupština Srbije

#Zakon

#rasprava

'