AKTUELNO

Njegova karijera i te kako je zapažena među svetskim zvezdama, sa kojima ostvaruje uspešnu saradnju, a najviše se prepoznaje po remiksu koji je uradio za američkog repera Pitbula.

Uspesi naših ljudi evidentirani su širom sveta, pa tako eksperti raznih oblasti iz Srbije rade u najvećim svetskim kompanijama, na najvišim pozicijama i šire nadu da će kvalitet biti prepoznat i van granica naše zemlje. Uspeh je uglavnom neminovan i opštepriznat, a pored lične satisfakcije, Srbija šalje lepu sliku u svet.

Za mnoge nepoznat u Srbiji, ali i te kako poznat i prepoznat u svetu, DJ i producent koji živi u Beogradu i radi pod pseudonimom Kid Vibes, jedan je od onih koji je stekao najslađi uspeh - onaj koji se postiže samostalno, samo radom, voljom i dobrom energijom. Upravo zato se njegova priča mora ceniti i čuti.

Foto: Marija Erdelji

Kid Vibes važi za jednog od najboljih producenata na našim prostorima. Pretežno se bavi produkcijom elektronske muzike, ali kroz svoje pesme voli da provlači žive instrumente, klavir, gitaru, saksofon, vokale, što daje osobenost njegovoj muzici i potpuno drugačiji ugođaj za uho. Trenutno ima više od 150 izdanja, osvojene brojne prestižne nagrade, kako domaće, tako i svetske, a najzanimljivija je činjenica da je Kid Vibes svoj uspeh postigao bez dana muzičke škole. Iako u tom smislu neobrazovan, njegov uspeh, talenat i zagarantovana budućnost su neosporni.

Pročitajte još: SPREMITE SE ZA SUZE Potresna priča o Veljkovom parkiću i dečaku koji nije stigao da se u njemu igra (FOTO)

Muzikom počinje da se bavi krajem devedesetih godina, a ljubav prema stvarnju muzike rodila se istog momenta kad mu je prijatelj pokazao program za pravljenje muzike "Fasttracker II".

I te kako je jasno koliko je bilo teško naučiti čak i osnove muzičke produkcije, bez stručne pomoći i obuke, bez Jutjub tutorijala i interneta uopšte. Znanje je dolazilo isključivo iz njegovog ličnog zalaganja, istraživanja i truda. Skupa oprema i tehnologija onog vremena bili su još jedna prepreka ka bržem napretku u svetu muzike. Međutim, to ga nije demoralisalo i, iako je proces učenja trajao godinama, dao je svoje rezultate.

Foto: Privatna arhiva

- Ušao sam u svet muzičke produkcije sa najosnovnijom opremom i bez ikakvog muzičkog obrazovanja. Sam sam naučio da sviram klavijaturu, a trenutno učim da sviram gitaru – rekao je za Pink.rs Kid Vibes.

Ljubav prema muzici konstantno raste, a izazov postaje prikupiti novac za prekopotrebnu opremu.

- Na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva sam 2006. godine konkurisao na smeru Audio i video tehnologije, ali zbog nedostatka sredstava za studiranje upisao sam i završio Elektronsko poslovanje. Tu sam bio primljen na budžet, što je svakako bilo lakše, a tokom tih studija pokrenuo sam dizajnersko-programersku firmu koja mi je pomogla da dođem do prvih finansijskih sredstava za kupovinu opreme koja mi je potrebna za rad – priča Kid Vibes.

Nikakav profit od muzike nije zabeležio sve do 2010. godine, kada se u njegovom životu događa preokret i otpočinje uspešna karijera.

- Te godine izbacio sam prve ozbiljne projekte i odlučio da se potpuno posvetim muzici. Počinjem da se takmičim i ubrzo sam na nekoliko svetskih takmičenja u mužickoj produkciji osvojio tri nagrade i jednu na takmičenju koje je organizovao Exit festival – kaže ovaj producent.

Foto: Privatna arhiva/Marko Dabović

Njegovi nastupi uvek su zapaženi i različiti od onih na koje smo navikli, a njegova muzika može se čuti u nekim od najvećih evropskih klubova. Drugačiji zvuk i jedinstveni nastupi čine da se veče provedeno u klubu ne zaboravi. Kako kaže, najviše voli da nastupa sa saksofonistom Sale Sax jer to njegovim nastupima daje jedinstvenu notu, a publici jedan potpuno novi doživljaj.

Nastupe tek planiram da obogatim živim instrumentima i da izvodim neke svoje pesme uživo sa bendom, a što se tiče muzike, trudim se da pratim najviše svetske standarde u muzičkoj produciji i radim na tome da svaki projekat ima svetski kvalitet – rekao je producent.

Foto: Privatna arhiva

Svojim kvalitetom privukao je najveća imena muzičke produkcije na svetu kao što je Pitbull sa kojim ostvaruje saradnju 2013. godine i time postaje jedan od prvih domaćih producenata koji je radio sa svetskim zvezdama.

Saradnja sa velikim svetskim imenima mi je veliki podsticaj za dalji rad. Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da radim sa njima jer je do njih jako teško doći - rekao je Kid Vibes za Pink.rs.

Njegov projekat chillout muzike pod nazivom "Music For Sex" zabeležio je veliki uspeh na iTunes top listama u mnogim zemaljama (Nemačka, Francuska, Rusija, Švajcarska, Švedska, Kanada, Singapur, Ukraina, Brazil, Čile, Holandija…).

Postepeno počinju da se ređaju uspeh za uspehom i vrtoglavom brzinom ovaj domaći producent postaje naširoko prepoznatljiv i pravi svetski poznatu muziku: 2014. godine dobija upit da uradi zvanični remiks klupskog klasika Kosmonova – Ayla, 2015. na DJ takmičenju festivala NEF osvaja prvo mesto, nedavno je uradio pesmu sa poznatim srpskim reperom Juice-om i pevačem iz Južne Aferike Don Bangom, a pesma je dobila i spot sniman na Tajlandu.

Foto: Privatna arhiva/Stefan Kexi Jovanović

Kid Vibes se može pohvaliti i saradnjom sa jednim od najpoznatijih bugarskih pevača Lazarem Kissiovim.

Ovih dana Kid Vibes sprema novo iznenađenje i novi projekat sa jos jednom velikom svetskom zvezdom čije ime još nećemo otkrivati.

Preko linkova u nastavku možete se informisati o svakom detalju rada ovog uspešnog domaćeg producenta:

http://www.kidvibes.net

https://www.youtube.com/channel/UCLCGfRtrAsGFiKHrdnB4NCw

https://www.facebook.com/kidvibes

https://www.instagram.com/kidvibes

https://www.soundcloud.com/kidvibes

https://www.twitter.com/kidvibes

I. P.

#Beograd

#Kid Vibes

#Pitbul

'