AKTUELNO

Kako je istakao, jedna od opcija je da se smanji porez na poljoprivredna zemljišta za poslednja dva kvartala ove godine, kao što je to uradila opština Svilajnac.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će Grad naći način da pomogne poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu zbog suše i da prebrode ovaj sušni period.

Odgovarajući na pitanje da li će Grad na neki način pomoći poljoprivrednicima zbog suše, Mali je najavio da će razgovarati s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem o tome koje su modaliteti koje Grad ima ili može da ima na raspolaganju kako bi se pomoglo ljudima koji pretrpeli štetu.

Pročitajte još: NBS: Privredni rast treba da se ubrza u 2. polugodištu na četiri odsto!

Kako je naveo, postoji mogućnost direktnih subvencija, ali moguće je uraditi kao što je to uradila opština Svilajnac, koja je smanjila porez na poljoprivredna zemljišta za poslednja dva kvartala ove godine.

Gradonačelnik je rekao da u ovom trenutku nema precizan odgovor na pitanje kako će Grad pomoći, ali da će ga u narednih par dana sigurno imati.

- Ljudima ćemo izaci u susret kako bismo im umanjili štetu i kako bi oni pregurali sušni period zajedno sa nama - zaključio je Mali, koji je danas s ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem obišao osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" u Zvečki.

#Beograd

#Poljoprivreda

#Pomoć

#Siniša Mali

'