AKTUELNO

U poplavama i klizištima koji su pogodili glavni grad Sijera Leonea, Fritaunu, poginulo je 105 dece, rekli su danas zvaničnici u centralnoj mrtvačnici u Fritaunu agenciji Frans pres.

Ta mrtvačnica je saopštila da je oko 400 ljudi nastradalo u nepogodi, koja je pogodila Fritaun u ponedeljak ujutro, navodi francuska agencija uz napomenu da to nije zvanični bilans žrtava.

Foto: Tanjug

UN su ranije danas saopštile da procenjuju humanitarne potrebe u Sijera Leoneu, gde su poplave i odroni usmrtile na stotine ljudi. Portparol UN Stefan Dižarik rekao je da se razrađuju hitni planovi kako bi se ublažilo potencijalno izbijanje epidemija i dodao da je Međunarodna organizacija za migracije odmah posle poplava iz vanrednih fondova izdvojila 150.000 dolara.

Nešto ranije, predsednik Sijera Leonea, Ernest Bai Koroma, uputio je apel za pomoć, navodeći da su štete ogromne.

Foto: Tanjug

Spasioci su pronašli tela 400 stradalih u odronu blata nakon poplava koje su pogodile Fritaun, saopštio je u utorak zvaničnik Seneh Dumbuja, javio je Rojters.

On je dodao da očekuju da će pronaći najmanje 500 tela žrtava pošto se potraga nastavlja. Britanski Skaj njuz javlja da ima 1.500 nestalih.

#Poplave

#deca

'