AKTUELNO

Šta je sa vremenom?

Srbiju je pre nekoliko dana zahvatilo veliko nevreme, praćeno izuzetno snažnim vetrom, koje je premašivalo brzinu od 100 kilometara na čas.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz automobila, na autoputu Beograd - Novi Sad, baš kad je deonicu puta zahvatilo jako nevreme, reklo bi se da je reč o tornadu.

Automobili su vozili u pravcu Novog Sada kada se odjednom smračilo! Vozači su najpre pažljivo vozili, da bi potom svi stali, uz upaljena svetla, što je za svaku pohvalu.

Pročitajte još: Stefanović i Šarčević deci: Tražite pomoć od policije

Meteorolozi savetuju da NIKAKO ne ulazite u trku sa tornadom, pre svega jer je njegova snaga velika, a i nikad se ne zna pod kojim uglom može da vas "sastavi", niti se sa sigurnošću može reći kojom putanjom će ići.

Ako ste u pokretu, najbolja strategija je da vozite pod uglom od 90 stepeni u odnosu na tornado i tako održavate distancu u odnosu na ovaj vetar.

Ako uočite da se sprema nevreme ili "pijavicu" najbolje je da stanete, napustite vozilo i zatražite zaklon. NIKAKO se ne treba sakrivati ispod automobila, jer bi vetar, ako je dovoljno snažan, mogao da "poigrava" sa vašim automobilom.

#Auto-put

#Beograd

#Novi Sad

#Tornado

'