AKTUELNO

Američko Ministarstvo finansija uvelo je danas sankcije za još 10 zvaničnika Venecuele, među kojima je i nekoliko ministara u vladi, za koje tvrdi da su pomogli venecuelanskom predsedniku Nikolu Maduru u pokušaju da podrije demokratsku vladavinu u zemlji.

- Ovi pojedinci su povezani sa podrivanjem izbornog procesa, cenzurom medija ili korupcijom u vladinim programima hrane u Venecueli - navodi se u saopštenju američkog ministarstva.

Rojters podseća da su u Venecueli 15. oktobra održani izbori.

Među zvaničnicima kojima su uvedene sankcije su ambasador Venecuele u Italiji Hulijan Rodrigez Dijaz, ministar kulture Ernesto Emilio Viljegas Poljak, ministar za poljoprivredu Fredi Bernal Rozales.

SAD su uvele sankcije na desetine aktuelnih i bivših zvaničnika Venecuele od kako je vlada te zemlje oformirala Ustavnu skupštinu u agvustu, kojoj su dodeljena praktično neograničena ovlašćenja.

Ranije su neimenovane diplomate EU saopštile da se EU sprema da usvoji embargo na oružje protiv Venecuele i da će razmotriti dodatne sankcije kao odgovor na političku krizu u toj južnoameričkoj zemlji.

#SAD

#Venecuela

'