AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Novom Sadu, prokomentarisao je presudu bivšem generalu Ratku Mladiću, koji je osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, komantarišući presudu Ratku Mladiću, da nema pravo da tumači pravosnažne presude ali, kako kaže, zna da su emocije u regionu uzavrele, te je poručio da Srbija poštuje tuđe žrtve, mada ne očekuje isto prema našim žrtvama.

- Hajde da počnemo da gledamo u budućnost, da razišljamo o našoj deci, miru, stabilnosti u regionu, kako ćemo da renoviramo fabrike, otvaramo zgrade i da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od znoja stvaramo drugačiju i bolju budućnost - rekao je Vučić.

On je podsetio da je Srbija uvek poštovala tuđe žrtve, iako to nije osetila od drugih.

- Nemamo pravo da zaboravljamo prošlost, ali imamo obavezu da gledamo u budućnost. Oni koji žive u prošlosti, neka se zaustave sa tim licemerjem i temama iz prošlosti i pustite nas da radimo na budućnosti - rekao je predsednik.

Pročitajte još: UŽIVO IZ MINUTA U MINUT, DONETA SRAMNA PRESUDA ZA GENERALA: MLADIĆ OSUĐEN NA DOŽIVOTNU KAZNU ZATVORA!

Foto: Tanjug

Kako je istakao, "naša suza neće naći roditelje u zapadnoj zajednici", te nećemo da je tražimo niti očekujemo.

- Nećemo da kukamo i plačemo, već da radimo, da gradimo bolje društvo koje će znati da ostvari veliki ekonomski napredak. Za sve te koji nisu odgovarali za ubistva, za vađenja očiju i za druge gnusne zločine, za šta postoje i živi svedoci, ne samo pisani dokazi, neka je na dušu onima koji su delili pravdu. Naše je da budemo odgovorni, objektivni, da ne spuštamo glavu i da gledamo samo u budućnost. U tome je naša snaga! - rekao je Vučić.

Komentarišući dešavanja u Pokretu slobodnih građana, Vučić je rekao da Slavicu Janković ne može porediti sa Mirom Marković, jer je Mira Marković bila supruga predsednika, a Slavica to nikada neće biti.

Predsednik Srbije danas boravi u Novom Sadu, gde je prisustvovao sastanku povodom obeležavanja jubileja godišnjice pripajanja Vojvodine Srbiji. Predsednik je potom prisustvovao polaganju kamena-temeljca za izgradnju nove zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku.

Predsednik je istakao nakon polaganja da je pronađen način da se suze zamene znojem i da je pronađena nova radost koja nastaje kada počnemo sami da gradimo i obnavljamo.

- Oni koji su vodili državu bez plana, imali su samo za cilj da otmu i najmanju mrvicu našem narodu - rekao je Vučić.

On je rekao da je, osim RTV Vojvodine, važan i Žeželjev most, da su važne fasade, Matica srpska i da sve to treba da bude ponos, ne samo Novog Sada i Vojvodine, već i cele Srbije - rekao je Vučić.

Na sastanku koji je danas održan dogovarano je kako da se obeleži 99 godina od prisajedinjenja Vojvodine Srbije, te će cela svečanost biti organizovana u Beogradskoj areni, jer "za Beograd i za celu Srbiju nema važnijeg dana od tog".

Foto: Tanjug

- Pokazaćemo koliko volimo sve nacionalne manjine koje žive u Vojvodini i da je ovo i njihova država - rekao je Vučić. On je zapitao zašto je pre 18 godina gađana zgrada TV Vojvodina.

- Ne znam šta im je ova zgrada zgrešila, ali su uspeli da mi postanemo jači, čvršći, da više ljubimo slobodu i nezavisnost Srbije - rekao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Presuda

#Ratko Mladić

'