separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Ističe rok za plaćanje poreza, evo kada treba dostaviti potvrdu Poreskoj upravi


Poslodavcima u Srbiji danas ističe rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za novembar 2017. godine, saopštila je Poreska uprava u poreskom Kalendaru za ovu godinu.


Poslodavac je, kažu, dužan da doprinose obračuna i uplati istovremeno sa isplatom zarade, razlike zarade ili ugovorene naknade za privremene i povremene poslove.

- Ukoliko ne isplati zaradu do poslednjeg dana u tekućem mesecu za prethodni mesec, poslodavac je dužan da najkasnije do tog roka obračuna i uplati doprinose za prethodni mesec na najnižu mesečnu osnovicu doprinosa. U suprotnom, nadležna organizaciona jedinica Poreske uprave, po službenoj dužnosti, a na osnovu raspoloživih podataka, obračunava doprinose u ime i za račun poslodavca - upozoravaju iz Poreske uprave.

"Estradni menadžeri" i poslodavci dužni su da do petka, 5. januara, dostave Poreskoj upravi "listu" o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prethodnom mesecu, poručuju poreznici.

- Isplatioci prihoda po osnovu estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa dužni su da dostave prijavu i obaveštenje do petog u mesecu za ugovore zaključene u prethodnom mesecu - navodi se u Kalendaru Poreske uprave.

 Do kraja radne nedelje ističe i rok za dostavljanje izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec. 

Za sedam dana, 10. januara, ističe vreme do kojeg se mogu podneti prijave i platiti porez na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec.

Rok za plaćanje mesečnih akontacija poreza na prihod od obavljanja samostalne delatnosti je 15. januara kao i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti