AKTUELNO

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu je ponovo postavio apsolutni rekord i u 2017. zabeležeio 5.343.420 putnika, objavio je danas aerodrom.

To je prvi put da je beogradski aerodorom ugostio više od, nekada nezamislivih, pet miliona putnika tokom godine.

Na aerodromu ističu da su jubilarnu 55. godinu završili sa istorijskim rezultatima, navedneo je u saopštenju.

Tako je novi istorijski rekord doneo povećanje broja putnika od devet 9 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok je prevoz robe i pošte uvećan 40 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Usluge beogradskog aerodroma tokom 2017. godine koristio je u proseku 445.285 putnika mesečno odnosno 14.364 putnika dnevno ili 599 putnika u jednom satu.

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd u poslednjih 18 meseci za redom beleži povećanje broja putnika, a u istom periodu i apsolutne mesečne rekorde u broju putnika.

U julu je čak četiri puta oboren istorijski dnevni rekord u broju putnika, a poslednjeg dana u mesecu postavljen je i novi apsolutni dnevni rekord sa usluženih 23.139 putnika, dok je u avgustu postavljen apsolutni mesečni rekord, kada je uslužen 641.371 putnik.

Ponuda letova iz Beograda tokom 2017. godine obogaćena je uspostavljanjem letova nacionalne avio-kompanije za Veneciju, dok je avio-kompanija Hainan Airlines nakon 17 godina povezala prestonice Srbije i Kine, preko Praga.

Niskotarifna avio-kompanija Wiz z Air započela je letove za Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu, avio-kompanija Atlasglobal za Istanbul, a niskotarifna avio-kompanija Transavia za Amsterdam.

Ponudu atraktivnih letova nastavićemo već za 10 dana, kada će iranska nacionalna avio-kompanija Iran Air direktnim letom povezati prestonice Srbije i Irana nakon 27 godina.

Samo dve nedelje kasnije i druga iranska avio-kompanija Qeshm Air najavila je početak letova za Teheran, avio-kompanija Vueling od 24. marta letove za Barselonu, a avio-kompanija easyJet će od 31. jula započeti letove za Bazel.

I ovogodišnja turistička sezona bila je najuspešnija u istoriji aerodroma, a broj putnika u čarter saobraćaju veći je 28 odsto u odnosu na prošlu sezonu.

Ova godina karakteristična je i po daleko većem interesovanju inostranih turista da organizovano putuju u Beograd i Srbiju.

Pročitajte još: Oni su se vratili...

Foto:

#Aerodrom Nikola Tesla

#rekord

'