AKTUELNO

Radovi predstavljaju jednu od najvećih investicija u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji nove Muzičko-baletske škole u Novom Sadu, navodeći da se radovi na realizaciji tog projekta odvijaju prema planu i da bi izgradnja trebala biti završena u novembru.

Prema rečima prvog čoveka novosadske administracije, izgradnja te škole i koncertne dvorane u sastavu istog objekta predstavlja jednu od najvećih investicija u Novom Sadu, kako u smislu titule Evropske prestonice kulture, tako i u pogledu proširenja kapaciteta školskih ustanova u tom gradu.

Foto: Tanjug

Baletska i Muzička škola su postali podstanari u našem gradu nakon restitucije objekata u kojima se trenutno nalaze. U skladu sa tim, Grad je doneo odluku o izgradnji novu škole sa svim sadržajima i kapacitetima koji su projektovani za današnje vreme, ali i za vreme ispred nas i buduće generacije, kazao je Vučević.

On je istakao da je veoma zadovoljan dinamikom kojom se radovi na objektu odvijaju, uprkos prvobitnim kašnjenjima. Nova Muzička škola bi trebala da primi 1.500 učenika sa oko 200 profesora, a Baletska 600 učenika sa 60 profesora.

Novinu za Novi Sad predstavlja koncertna dvorana, koja će biti naslonjena na školu i čija će velika sala imati kapacitet od 432 mesta, a mala sala, koja će biti iznad velike, moći će da primi skoro 150 ljudi. U toku je druga faza izgradnje objekta te škole koju Grad finansira iz budžeta i za nju je obezbeđeno 820 miliona dinara, dok je za prvu izdvojeno više od 360 miliona dinara.

Očekuje nas treća faza i prema prvim procenama ona će iznostiti 800 miliona dinara. Neće biti lako obezbediti ta sredstva, ali sam siguran da ćemo uz podršku Vlade Srbije ili Pokrajinske vlade obezbediti sve što je potrebno kako bismo na leto raspisali javnu nabavku za treću fazu i izbegli prazan hod u izgradnji te zgrade i svega onog što ona znači, ocenio je Vučević.

Foto: Tanjug

Ukupna površina nove zgrade Muzičko-baletske škole iznosi oko 15.000 kvadratnih metara, i prema rečima gradonačelnika Novog Sada, biće najmodernija u jugoistočnom delu Evrope.

Ugovoreni rok za završetak izgradnje tog objekta je početak novembra 2018, a izvođači radovi obećavaju da će čitav projekat biti gotov i ranije.

Pročitajte još: Ističe rok za plaćanje poreza, evo kada treba dostaviti potvrdu Poreskoj upravi

#Miloš Vučevič

#Novi Sad

#škola

'