AKTUELNO

- Ako je cilj organizatora ubistva Ivanovića bio da zastraše Srbe na KiM, onda je taj mračni cilj potpuno propao dolaskom predsednika Vučića - naveo je Antić u pisanoj izjavi, dostavljenoj medijima.

Potpredsednik SPS Aleksandar Antić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolaskom u srpske sredine na KiM pružio sunarodnicima više nego jasnu podršku da imaju zaštitu i da mogu da se oslone na svoju državu u svakom momentu, a narocito kada je teško.

- Ako je cilj organizatora gnusnog ubistva Olivera Ivanovića bio da zastraše sve Srbe na KiM i da njihov inače težak položaj dovedu do nepodnošljivosti, onda je taj mračni cilj potpuno propao današnjim dolaskom predsednika Vučića među kosovske Srbe - naveo je Antić u pisanoj izjavi, dostavljenoj medijima.

Kako je istakao, odluka predsednika Vučića da odmah posle atentata na Olivera Ivanovića bude sa našim sunarodnicima na KiM je "čin za istorijsko poštovanje".

- Retki su u našoj istoriji oni koji su imali smelosti da ličnim primerom pokažu doslednost svoje politike, a politika Srbije je bila i ostaće da Srbi na KiM moraju da se osećaju ravnopravno sa svojim sunarodnicima u celoj zemlji i da njihova država jednako brine i o njima - naveo je Antić.

Dodaje da Srbi na KiM, na žalost, nisu u vreme nekih ranijih vlada mogli da imaju osećaj sigurnosti, niti su se njihovim problemima vlasti Srbije bavile na način kako se to danas radi.

- Godine su propuštene u jalovom zanemarivanju srpskog naroda na KiM i njihovom prepuštanju samima sebi, i to od strane onih kojima danas ne bi palo na pamet da makar obiđu te ljude i da sa njima podele brige i probleme. Zato bi bar danas trebalo da ćute zbog svojih grešaka i propuštenih prilika da pomognu sunarodnicima na KiM i da prepuste odgovornoj vladi i odgovornom predsedniku da rade ono zbog čega su im građani dali ogromno poverenje - da budu zajedno sa narodom - rekao je Antić.

#Aleksandar Antić

#Aleksandar Vučić

#Kosovo

'