AKTUELNO

Predsednik Srbije danas boravi među kosovskim Srbima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas boravi među kosovskim Srbima, u politički i bezbednosno osetljivom trenutku posle ubistva Olivera Ivanovića, poveo je sa sobom i sina Danila.

Ova njegova poseta je, s obzirom na okolnosti, verovatno na neki način i najznačajnija od kako je na nekoj od državnih funkcija, a analitičari procenjuju da može biti i presudna po opstanak Srba u pokrajini, ali i dalji tok dijaloga sa kosovskim Albancima i ukupno stabilizovanje političkih procesa u pokrajini i šire.

Vučić je kao premijer 3. aprila 2016. godine obišao Trepču, manastir Banjsku, Kosovsku Mitrovicu, jezero Gazivode i Zubin Potok.

Prethodno je na Kosovu i Metohiji boravio 14. januara 2015, kada je otvorio porodilište u Pasjanu, nedaleko od Gnjilana u Kosovskom pomoravlju.

Bila je to prva poseta jednog predsednika Vlade Srbije od 1999. godine Kosovskom pomoravlju. Tada je posetio i Štrpce, na samom jugu KiM, a zatim Gračanicu, gde je otkrio spomenik Kralju Milutinu, ktitoru manastira Gračanica.

Za Božić, 2014. godine takode je posetio Gračanicu, a u maju 2013. posetio je Leposavić i Kosovsku Mitrovicu.

Pročitajte još: (UŽIVO) VUČIĆ U KOSOVSKOJ MITROVICI: Predsednik Srbije položio venac na mesto UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! (FOTO)

#Aleksandar Vučić

#Kosovo

#Poseta

#sin

'