separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Brazil i Kolumbija jačaju kontrole na granici sa Venecuelom


Kolumbija i Brazil pojačale su kontrole granica sa Venecuelom jer se obe države suočavaju sa prilivom stotina hiljada izbeglica koji beže zbog loše ekonomske situacije.


Kolumbijski predsednik Huan Manuel Santos je prilikom posete granici, rekao da će uvesti strožije migracijske kontrole, suspendovati dnevne kartice za ulaske građana Venecuele i rasporediti 3.000 novih pripadnika obezbeđenja duž granice, uključujući i 2.120 vojnika, prenosi Rojters.

On je kazao da u kolumbijskom gradu Kukuta, koji se nalazi blizu granice boravi 670.000 došljaka i upozorio vladu da bi trebalo oštro da sankcioniše svako nezakonito ponašanje migranata iz Venecuele.

Brazilski ministar odbrane Raul Jungman ocenio je da bi vlada trebalo da rasporedi više vojnih trupa duž granice i da počne da izmešta desetine hiljada izbeglica iz Venecuele koji su prešli granicu u potrazi za hranom, poslom i skloništem.

Obe zemlje su se složile da je potrebno preduzeti mere kako bi se prebrojalo koliko je tačno migranata iz Venecuele prešlo u njihove zemlje.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti