AKTUELNO

Od početka godine u sastav Vojske Srbije primljena su 223 profesionalna vojnika, izjavio je danas u Ssapcu ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Kako je rekao, prošle godine je u sastav Vojske Srbije primljeno 1.458 profesionalnih vojnika, a ove godine se očekuje da će taj broj biti povećan i da će biti primljeno više od 1.500 profesionalnih vojnika.

Vulin je danas sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem prisustvovao obuci u Centru za obuku Kopnene vojske u šabačkoj kasarni "Cerski junaci", a obišli su i stacionarno logorovanje vojnika na dobrovoljnom sluzenju generacije "decembar 2017."

Kako se navodi u saopštenju resornog ministarstva, Vulin i Diković su, sa zamenikom komandanta Komande za obuku, brigadnog generala Jelesija Radivojevića, na poligonu za obuku pontonirskih specijalnosti na Savi, prisustvovali prikazu realizacije obuke pontonirskog voda i čete za obuku specijalnosti inženjerije - sklapanju skele nosivosti 60 tona od tri plovna članka, spajanju remorkera sa skelom, kao i utovaru, prevozu i istovaru motornog vozila FAP sa plovnog objekta.

Ministar je ukazao da Vojska Srbija poklanja veliku pažnju obuci pripadnika i da se i danas videlo da su mladi vojnici u stanju da se nose sa najvećim izazovima, te da će, kako obuka bude odmicala, pokazivati koliko su obučeniji i spremniji i da na njih moze ozbiljno da se računa.

- Prošle godine u sastav Vojske Srbije je primljeno 1.458 profesionalnih vojnika, a ove godine očekujemo da će taj broj biti povećan i da ćemo u naše redove primiti više od 1.500 profesionalnih vojnika - rekao je Vulin i dodao da su od januara do danas primljena 223 profesionalna vojnika i da očekuje da će se taj proces i nastaviti.

Vulin je naveo i da vojska jača svoju popunu i sastav, te da ćemo moći sa sigurnošću da računamo da će biti i sve više zainteresovanih da uđu u aktivnu službu i postanu pripadnici Vojske Srbije, u onoj meri u kojoj ona bude popravljala i materijalni položaj pripadnika i obezbeđivala novija i savremenija sredstva i tehniku na kojima će ljudi raditi.

- Vojska Srbije je jedna od najpoštovanijih i najvoljenijih institucija u našem narodu, ali je nužno da bude i dobar poslodavac, a da vojnički poziv bude primamljiv za svakog našeg građanina i upravo zato ćemo nastaviti da insistiramo na obuci, ali i na poboljšanju materijalnog položaja naših pripadnika - rekao je Vulin, a stoji u saopštenju.

Foto: Tanjug

Načelnik generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković izrazio je zadovoljstvo radom vojnika i starešina na obuci vojnika na dobrovoljnom služenju i dodao da će slična obuka, kao i odnos prema ljudima, doprineti povećanju interesovanja za profesionalnu službu u vojsci Srbije.

- Vojnici se prvi put susreću sa vodom, a to je nešto što za njih i nije toliko poznato, kao i sa tehnikom uz pomoć koje se zadatak može savlađivati... Naša obuka u vojsci je apsolutno opredeljena i usmerena na postizanje što boljih rezultata i da nam se vojnici za ovo vreme osposobe da rukuju sredstvima i opremom - rekao je Diković.

Pročitajte još: BRNABIĆ: Žensko preduzetništvo nosi više izazova nego muško

#Aleksandar Vulin

#Vojska

#vojnik

'