AKTUELNO

Tokom današnje posete porodicama na Čukarici, član Predsedništva SNS Siniša Mali istakao je da su rezultati odgovorne gradske vlasti u protekle četiri godine vidljivi na svakom koraku, da je urađeno mnogo, ali da nije bilo moguće rešiti u tako kratkom roku sve probleme budući da postoje naselja u koja po 50 godina nije ulagano.

- Za tim SNS Beograd je i krug dvojke, ali i Sopot, Mladenovac, Jajinci, Ripanj, Mali Mokri Luk, ali i svako naselje ovde na Čukarici, od Železnika, preko Sremčice do Rušnja. Brisali smo granice između opština, ulagali smo i radili svuda jednako, jer ma gde da građani žive imaju pravo na osnovne stvari-asfalt, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, na dom zdravlja u blizini, školu i vrtić - rekao je Mali.

On je dodao da je odluka Vlade RS i Grada Beograda o smanjenju penzija, pomogla da se Srbija i Beograd izbave iz bankrotstva i stečaja, te da je Beograd danas stabilan i konsolidovan grad, i da možemo da razmišljamo o novim investicijama.

Mali je na kraju zaključio da samo tim odgovornih ljudi, koje kandiduje Srpska napredna stranka na listi „Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd“, može da nastavi modernizaciju Beograda.On je naveo i to da su na tenderu za projektovanje i izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda Međulužje u Mladenovcu pristigle dve ponude - jedna od grupe domaćih izvođača i druga od grupe koju predvodi inostrana firma.

- Obe ponude su ispod procenjene vrednosti, koja je iznosila 96 miliona dinara. Narednih dana će biti izvršena stručna ocena ponuda, posle čega će biti doneta odluka o najpovoljnijem ponuđaču. Prema konkursnoj dokumentaciji, izabrani izvođač će imati obavezu da u roku od 15 meseci od uvođenja u posao izradi idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova, a zatim i da izvede radove na izgradnji postrojenja - naglasio je Vesić.

Kako je objasnio, za kanalisanje naselja Međulužje u prethodnom periodu započeta je izgradnja mreže fekalne kanalizacije.

Otpadne vode će se dovesti do postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a prečišćene vode će se ispuštati u reku Jablanicu, u kvalitetu koji je propisan za ispuštanje u otvorene vodotokove, naveo je on.

Foto: Tanjug

- Udaljenost postrojenja od reke Jablanice je oko 100 metara. S obzirom na to da je u neposrednoj blizini postrojenja u prethodnom periodu izgrađeno oko 400 metara kanalizacione mreže, sa direktnim ulivom u reku, ova deonica postojeće fekalne kanalizacije od postrojenja do reke, može poslužiti za odvod prečišćene vode nakon izgradnje postrojenja - naglasio je Vesić.

Projektom će se, kako je dodao, predvideti fazna izgradnja tehnološke i prateće opreme za prečišćavanje vode, kao i opreme za stabilizaciju mulja.

- Za pripadajuću crpnu stanicu za podizanje nivoa vode na potrebnu visinu za proces prerade, takođe će se predvideti fazna izgradnja, tako što će u građevinskom smislu ona biti izvedena za konačnu fazu, a ugradiće se oprema za prvu fazu. U prvoj fazi izgradnje biće izvedeni i svi ostali objekti sa pratećom opremom - zaključio je Vesić.

Pročitajte još: Radulović podneo KRIVIČNU PRIJAVU protiv Šapića! DJB: Organizator kriminalne grupe!

#Predizborna kampanja

#SNS

#Siniša Mali

#Čukarica

'