AKTUELNO

Kandidati za odbornike na listi 'Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd' razgovarali su danas sa građanima Zemuna i predstavili im projekat izgradnje metroa, čija bi druga linija, trebalo da 'ide' od Ustaničke do Zemuna.

Kandidat za odbornika Andreja Mladenović rekao je da plan za metro nije više samo obećanje, maštanje, već realan plan i termin za početak i kraj izgradnje, i ponovio da će se dve buduće linije metroa, od Makiša do Mirijeva i od Ustaničke do Zemuna, ukrštati sa četiri linije BG voza, što će ubrzati saobraćaj.

Kako je rekao, uloga metroa i BG voza i jeste da u što kraćem roku preveze veliki broj putnika, a do sada smo imali planiranje metroa koje nije uključivalo u potpunosti BG voz kao sastavni deo javnog prevoza.

Mladenović je rekao da je prioritet u narednom periodu da se spoji Aerodrom Beograd sa Batajnicom i Zemunom, a zatim šinskim sistemom sa centrom grada.

- Razvoj aerodroma sa koncesionim partnerom, značiće razvoj ovog područja, uz izmeštanje autobuske i železničke stanice, koje će biti povezane BG vozom i metroom, garantuje brži i bolji razvoj grada - rekao je Mladenović.

Navodeći da je metro u planu i željama generacija Beograđana, sada je aktuelna vlast u saradnji sa predsednikom i vladom, došla do konkretnih rešenja i planova kako će izgledati metro i celokupan prevoz u gradu.

- Metro i BG voz će zaokružutu javni gradski prevoz - rekao je Mladenović i dodao da ćemo 2022. imati prvu liniju metroa, što će u naredne četiri godine doprineti da se povećaju kapaciteti javnog gradskog prevoza, a grad dobije dodatnu razvojnu šansu.

- Metro nije samo prevoz putnika, to je i razvojna šansa za Beograd, jer na prvoj liniji imamo nekoliko velikih naselja koja se već grade ili će se graditi - Mirijevo, Ada Huja, Beograd na vodi, Makiš... a grad će od građevinskog zemljišta imati veliku zaradu - rekao je Mladenović.

Dodao je da će projekat metroa uključiti sve resurse naše države, jer će ga grad realizovati sa republikom, a pokrenuće i našu privredu.

Kandidat za odbornika sa te liste Aleksandar Mirković naveo je da je pre četiri godine SNS krenula putem izgradnje, unapređenja i modernizacije grada.

- Metro gradimo za naše građane, a ne za tajkune, koji osim mrženje prema Aleksandru Vučiću nemaju šta drugo da ponudi građanima Beograda - rekao je Mirković.

On je dodao da je lista "Aleksandara Vučić - Zato što volimo Beograd" tim ljudi koji voli Beograd.

- Taj tim, ispunjena obećanja i novac obezbeđen za izgradnju metroa, dovoljna su garancija da kažemo da ćemo san pretvoriti u javu i izgraditi metro - rekao je Mirković.

#Andreja Mladenović

#Metro

'