AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da su na izborima kandidovani vidljivi rezultati i realni planovi, da su Beograđani glasali za naporan rad i rezultate, a ne za dokazane laži i ogoljenu mržnju te da su "pošto sada imamo novac, stabilnost i najbolji tim ljudi, rezultati zagarantovani".

Nikada se nećemo vratiti u prošlost, podvukao je Mali u intervju za Blic.

Na pitanje da li će prihvatiti, ukoliko mu predsednik Srbije Aleksandar Vučić predloži da nastavi da obavlja funkciju gradonačelnika, Mali je rekao da ako Vučić odbornicima predloži da bude gradonačelnik u naredne četiri godine, "tako će biti". Kako je rekao Vučićevo mišljenje i odluke izuzetno ceni jer zna da mu je na umu isključivo interes građana.

- Gradonačelnik će biti osoba koja će raditi isključivo u interesu Beograđana tako što će u delo nastaviti da sprovodi viziju našeg predsednika - rekao je Mali.

Na konstataciju da se pominjala mogućnost da zameni Dušana Vujovića na čelu Ministarstva finanansija, ali i neke druge opcije, Mali je rekao da nije osoba koja trči za funkcijama, već da mu je najvažnije da posao bude valjano urađen.

Beograd je grad koji živi cele godine, kaže gradonačelnik i ukazuje da grad neće stati dok se ne donese odluka o novom gradonačelniku, da će se nastaviti sa poslom "punom parom" i da se neće izgubiti nijedan dan.

- Tvrdim da ćemo raditi intervju u metrou do 2022. godine, kada će prva linija biti puštena u rad. Samo da znate, neće biti besplatnih vožnji. Vi i ja ćemo morati da kupimo kartu, pa kada kupimo kartu, tek onda ćemo moći da se vozimo metroom i razgovaramo - rekao je Mali.

Takođe, ističe da je "mnogo projekata pred nama", da se završavaju stari i pokreću novi, a glavni grad se razvija iz dana u dan.

#Siniša Mali

'