separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

USPEH SRPSKIH NOVINARA SKIJAŠA: Novinarska skijaška reprezentacija Srbije na 65.svetskom prvenstvu u Bugarskoj


U bugarskom ski-centru Pamporovo održan je, od 25.februara do 4.marta, 65. susret Međunarodnog ski-kluba novinara (SCIJ) koji je ujedno i nezvanično novinarsko svetsko prvenstvo na kojem je ove godine učestvovalo 170 novinara iz 30 zemalja širom sveta.


Reprezentacija Srbije u sastavu Bojana Pepić (slobodni novinar), Marko Đurica (fotoreporter Rojtersa), Mirko Milićević (slobodni novinar) i kapiten Miljan Vitomirović (novinar RTV Pink) ostvarili su pojedinačno, ali i kao reprezentacija najveći uspeh od kada smo kao samostalna država članovi SCIJ. 

U veleslalomu, Marko Đurica u kategoriji juniora bio je fenomenalan peti, a od bronze ga je delilo manje od sekunde. Milićević, na žalost, nije stigao do cilja. Juniorka, Bojana Pepić, bila je odlična deveta. U seniorskoj trci Vitomirović je bio solidan petnaesti. 

Autor: Promo

Nordijsko trčanje tek nije disciplina kojoj smo vični, ali i tu nije bilo loših rezultata. Mirko Milićević je bio deveti, a tada Đurica zbog povrede nije uspeo da završi trku. Odustala je i Pepić, ali je zato Miljan Vitomirović bio standardan i kroz cilj prošao kao 12.

Time se naša reprezentacija našla među 10 po rezultatima, rame uz rame zemljama u kojima je skijanje deo tradicije, ali i kulture života.

Na Nacionalnoj večeri Srbija je ove godine predstavila Sremsku Mitrovicu kao carski grad, kao i bogatu gastronomsku tradiciju Srema, kulene, kobasice i druge delikatesne proizvode, vina i sireve za koje je savršen dodatak bilo slatko od ljutih papričica porodice Leković iz Novog Sada. 

Svi koji su došli na naš štand bili su oduševljeni i vinima Deurić, a partner naše reprezentacije ponovo je bio i Zlatriborac. 

Kodeks oblačenja na ceremoniji dodele medalja i zatvaranja sa gala večerom bili su nacionalni kostimi, pa su naši predstavnici zahvaljujući Akademskom društvu za negovanje muzike "Gusle" iz Kikinde predstavili motive srpske narodne nošnje.

Autor: Promo

Sponzor naše reprezentacije bila je Energotehnika Južna Bačka, a podržali su nas i Knez Petrol, Reno Srbija, Fush i Stonicom.

Osim takmičenja i druženja domaćini iz Bugarske organizovali su nekoliko zanimljivih panela na kojima se razgovaralo o ekonomiji i ekologiji, a o Evropskoj uniji i Zapadnom Balkanu govorio je i Rozen Plevneliev, bivši predsednik Bugarske.

Još uvek se ne zna gde će i da li će biti održano naredno prvenstvo s obzirom na to da se prvi put u istoriji ovog kluba niti jedna zemlja nije prijavila za organizaciju susreta. 

To je, kažu, odraz ekonomske, ali i krize profesije na globalnom nivou. U međunarodnom komitetu SCIJ se ipak nadaju da će prevazići problem i da će 2019. novinari sa gotovo svih kontinenata opet osvajati snežne padine.

 M.Vitomirović 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti