separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

KRITIČNO NA PERIFERIJI ZAJEČARA zbog problema sa izlivanjem vode


Zbog kiše koja neprekidno pada od srede na području Zaječara, velike probleme sa izlivanjem vode imaju periferni delovi grada i sela u zaječarskom okrugu, a najkritičnija situacija je u selu Vražogrnce.


Centar tog sela od srede je konstantno pod vodom, a ona je prodrla i u dvorišta i podrume oko desetak domaćinstava, prenosi portal Zaječaronline.com.

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boška Ničić kazao je da su u tom selu u sredu ekipe satima specijalnom pumpom ispumpavale vodu, kao i da je put na ulazu u selo u prekidu.

Ničić je istakao da su zbog temperatura koje i danas prelaze nulti podeok najugroženija naselja na levoj strani Izvorskog puta. 

- U tih 20-30 kuća, prilikom sudaranja nabujalog Crnog i Belog Timoka, vratiće se vode to je izvesno i to sada ne može nikako da se reši - rekao je Ničić i dodao da će se sve ostalo braniti nasipima. 

Prema najavama nadležnih na Belom Timoku vodostaji će biti u porastu od 8. do 11. marta sa prevazilaženjem granice vanredne odbrane od poplava kod Zaječara.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti