AKTUELNO

Zbog kiše koja neprekidno pada od srede na području Zaječara, velike probleme sa izlivanjem vode imaju periferni delovi grada i sela u zaječarskom okrugu, a najkritičnija situacija je u selu Vražogrnce.

Centar tog sela od srede je konstantno pod vodom, a ona je prodrla i u dvorišta i podrume oko desetak domaćinstava, prenosi portal Zaječaronline.com.

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boška Ničić kazao je da su u tom selu u sredu ekipe satima specijalnom pumpom ispumpavale vodu, kao i da je put na ulazu u selo u prekidu.

Ničić je istakao da su zbog temperatura koje i danas prelaze nulti podeok najugroženija naselja na levoj strani Izvorskog puta.

- U tih 20-30 kuća, prilikom sudaranja nabujalog Crnog i Belog Timoka, vratiće se vode to je izvesno i to sada ne može nikako da se reši - rekao je Ničić i dodao da će se sve ostalo braniti nasipima.

Prema najavama nadležnih na Belom Timoku vodostaji će biti u porastu od 8. do 11. marta sa prevazilaženjem granice vanredne odbrane od poplava kod Zaječara.

#Poplave

#Zaječar

'