AKTUELNO

Strukovno udruženje policije podržava celu kampanju MUP za 8. mart – Dan žena.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović čestitao je pripadnicama Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i svim damama u Srbiji, Međunarodni dan žena – 8. Mart poželevši im da tokom cele godine, a ne samo danas, budu poštovane i srećne.

Ministar Stefanović, povodom ovog međunarodnog praznika, primio je danas pripadnice Uprave saobraćajne policije iz Beograda kojima se, kao i svim njihovim koleginicama, zahvalio na svemu što čine kako bi Ministarstvo unutrašnjih poslova bilo uspešno, a građani Srbije bezbedni.

Svim ženama zaposlenim u MUP stigla je sms poruka čestitki od ministra koji je i na društvenim mrežama video porukom usmeno čestitao današnji međunarodni Dan žena. Slika čestitke na instagramu do sada ima preko 5000 lajkova.

Pripadnici saobraćajne policije u svim policijskim upravama u Srbiji simboličnim gestom, poklanjanjem cveća, takođe su čestitali danas sugrađankama 8. mart – Dan žena.

Sugrađanke kojima su policajci, prilikom redovne kontrole saobraćaja čestitali Dan žena i poklanjali cveće, bile su prijatno iznenađene i nisu krile oduševljenje.

Policijski službenici koji su damama poklanjanjem cveća, prilikom redovne kontrole saobraćaja, čestitali praznik ističu da su na ovaj način želeli da im i oni ulepšaju današnji dan i još jednom ih podsete da poštuju saobraćajne propise i pažljivo i oprezno voze zbog vremenskih uslova.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i na ovaj način žele da pokažu da prevencija, briga i uzajmno poštovanje građana i policije predstvaljaju važan faktor u postizanju veće bezbednosti i približavanja rada policije građanima.

Foto: Tanjug

Ovo je prva preventivna aktivnost ovog tipa koje preduzima MUP i policajci širom Srbije u cilju približavanja policije građanima, uspostavljanja međusobne pozitivne interakcije, otvorenosti kao i promovisanju ideje o većem učešću zajednice i građana u policijskom odlučivanju i delovanju kao savremenom pristupu bezbednosti građana, društva i države.

Nadamo se da će ovakvih gestova i aktivnosti biti sve više i češće jer su reakcije građana veoma pozitivne i sa ponosom možemo reći da je cilj više nego postignut.

#8.mart

#Cveće

#Policija

#Ruža

#žene

'