AKTUELNO

Na današnji dan, kada se svi sećamo stradanja našeg naroda na Kosovu u pogromu koji se dogodio pre 14 godina, ističem da Srbija nije sama u borbi za Kosovo, već da u toj borbi možemo da računamo na pomoć našeg najiskrenijeg prijatelja i saveznika, Rusije, i predsednika Vladimira Putina, izjavio je danas predsednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Popović u saopštenju navodi da je Rusija uz Srbiju i da njen predsednik Vladimir Putin neće dozvoliti formiranje nezakonite vojske Kosova na teritoriji Republike Srbije.

- Srbija i Rusija oduvek su vodile politiku zaštite istine, pravde i međunarodnog prava, i zato su naše dve zemlje prirodni saveznici u principijelnoj borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije po pitanju Kosova - naglasio je on.

- Takvom principijelnom stavu Srbije i Rusije pridružuje se sve veći broj članova međunarodne zajednice, koji ni po koju cenu ne žele da pristanu na kršenje međunarodnog prava i otimanje Kosova od Srbije. Nedavno je jedna od najuticajnijih članica Evropske unije, Španija, izrazila jasan stav da nikada neće pristati na secesionizam šiptarskih terorista i da Kosovo vidi isključivo kao region unutar Srbije - naglasio je Popović.

U ovim teškim trenucima za našu zemlu, istakao je on, Vlada Srbije, uz podršku predsednika Aleksandra Vučića, nastaviće da sprovodi nezavisnu i suverenu politiku po pitanju Kosova, oslanjajući se na podršku našeg saveznika Rusije.

#Nenad Popović

#Rusija

#Srbija

'