AKTUELNO

Rojters, pozivajući se na poverljivi dokument u koji je imao uvid, navodi da su Velika Britanija, Francuska i Nemačka predložile uvođenje novih sankcija Iranu zbog njegovog programa balističkih raketa i uloge u ratu u Siriji.

Republikanski senator Bob Korker, predsedavajući Komiteta za spoljne poslove američkog Senata, izjavio je da očekuje da predsednik Donald Trump u maju povuče SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom.

- Iranski sporazum biće još jedna tema koja stiže u maju i za sada ne deluje da će biti produžen. Mislim da će se predsednik verovatno povući iz njega, ukoliko se moje, naše evropske kolege zaista ne dogovore sa nama o okvirima sporazuma. A meni ne deluje da će se tako nešto desiti - kazao je Korker u intervjuu "Si-Bi-Esu".

Rojters, pozivajući se na poverljivi dokument u koji je imao uvid, navodi da su Velika Britanija, Francuska i Nemačka predložile uvođenje novih sankcija Iranu zbog njegovog programa balističkih raketa i uloge u ratu u Siriji, u pokušaju da time ubede Vašington da sačuva nuklearni sporazum sa Teheranom iz 2015. godine.

Podseća se da je Tramp 12. januara ove godine evropskim potpisnicima sporazuma uputio ultimatum da moraju da se slože oko "ispravljanja užasnih propusta u nuklearnom sporazumu s Iranom", koji je dogovoren za vreme vlasti njegovog prethodnika Baraka Obame, ili će u protivnom Bela kuća 12. maja obnoviti sankcije Iranu koje su sada obustavljene, čime će se povući iz sporazuma međunarodnih sila sa Teheranom.

#Donald Tramp

#Iran

'