AKTUELNO

Rekonstrukcija je neophodna da bi vlada funkcionisala kao tim, i želim da počne što pre i što pre se završi, da se ne bi ugrozilo efikasno funkcionisanje vlade, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Zato je, kaže, i zamolila predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se sastanu u najkraćem roku po njegovom povratku iz Brisela, kako bi se sa njim konsultovala u vezi sa personalnim rešenjima.

Brnabić je na pitanje novinara rekla da misli da u vladi postoje oni kod kojih je prevelika sujeta, koji nisu timski igrači i imaju možda malo više samopromocije, dok je njen prvi i osnovni kriterijum da ima timske igrače koji sve podređuju timu.

Brnabić je na pitanje novinara rekla da misli da u vladi postoje oni kod kojih je prevelika sujeta, koji nisu timski igrači i imaju možda malo više samopromocije, dok je njen prvi i osnovni kriterijum da ima timske igrače koji sve podređuju timu i zajedničkom cilju.

O tome će, kaže, razgovarati sa predsednikom Vučićem, čiji je poziv da bude mandatar i prihvatila, jer zna kolika je njegova želja da Srbija ide brže napred.

Zato će, kako je dodala, pre svega tražiti njegovu podršku i podršku SNS, a zatim i ostalih koalicionih partnera.

Ona je rekla da je vlada tu zbog građana, koji ne treba da brinu ko koga voli više ili manje, ili ko se sa kim u vladi svađa, i dodala da to ne treba da ih zanima.

Upitana na koje članove misli, Brnabić je odgovorila: "Dovoljno sam rekla u ovom trenutku".

- Htela sam da se foksusiram na osobine nekih od članova mog kabineta i na to zašto mislim da oni možda mogu da budu savršeni članovi nekog drugog tima, ali ne i mog - zaključila je premijerka.

Brnabić: Nadam se dobrim vestima za Magnohrom

Predsednica vlade Ana Brnabić izrazila je danas očekivanje da će kraljevački "Magnohrom" kupiti kompanija koja želu da tamo pokrene proizvodnju i otvori radna mesta. Javno nadmetanje za privatizaciju "Magnohroma" zakazano je za sredu, 21. mart, a premijerka kaže da ima nekoliko kompanija koje su preuzele dokumentaciju. - Očekujem ne samo da ćemo postići dobru cenu, što za sada nije najvažnija stvar, već da će 'Magnohrom' ili neki njegovi delovi otići u ruke kompanije koja želi tamo da pokrene proizvodnju i otvori radna mesta - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Krivaji. Ona je dodala da sa posebnom pažnjom prati prodaju te kompanije, kao i još nekoliko bivših industrijskih giganata, od kojih zavise radna mesta i ekonomski razvoj na lokalu. - Nadam se dobrim vestima za 'Magnohrom' u narednih desetak dana, dve nedelje - rekla je Brnabićeva.

#Ana Brnabić

#Vlada Srbije

'