AKTUELNO

Prethodne četiri godine bile su najuspešnije poslovne godine od osnivanja Aerodroma.

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd dobitnik je zlatnog AAA sertifikata bonitetne izvrsnosti za 2017. godinu, koju dodeljuje agencija za finansijski konsalting Bisnode. Sertifikat je v.d. generalnom direktoru Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd Saši Vlaisavljeviću uručio regionalni direktor agencije Bisnode za južno tržište, Milan Dragić.

Vlaisavljević je tim povodom izjavio da su prethodne četiri godine najuspešnije poslovne godine od osnivanja Aerodroma "Nikola Tesla", što će, kako je rekao, "ostati zapisano u istoriji ne samo naše kompanije, nego i srpske privrede", saopšteno je iz beogradske vazdušne luke.

- Vrednost aerodroma u poslednje četiri godine uvećana više stotina miliona evra. Ukupni prihodi veći su 42 odsto, broj putnika za 51 odsto, broj avio-operacija uvećan je za 31 odsto, promet robe i pošte za 2,2 puta, neto dobit je veća 240 puta, a vrednost akcija je uvećana četiri puta - naveo je Vlaisavljević.

Prema njegovim rečima, u tom periodu je u investicije i razvoj uloženo više od 51 miliona evra iz sopstvenih prihoda, zahvaljujući čemu je beogradski aerodrom doživeo strukturne promene u pravcu boljeg i funkcionalnijeg iskorišćenja kapaciteta.

Stalni pregovori sa avio-kompanijama u vezi sa novom politikom tarifa i stimulacija razvoja avio-saobraćaja, doveli su do toga da avio-kompanije povećavaju kapacitete na svojim linijama, tako da u redovnom saobraćaju u ovogodišnjem zimskom redu letenja saobraća 16 odsto više avio-kompanija ka 31 odsto više destinacija nego pre četiri godine, predočio je Vlaisavljević.

- Drago mi je da ovako izvrsni rezultati nisu ostali neprimećeni i da nizu od više od 30 domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, dodajemo izuzetno prestižan zlatni AAA sertifikat bonitetne izvrsnosti - rekao je on.

Regionalni direktor agencije Bisnode za južno tržište, Milan Dragić je kazao da Bisnode sertifikat bonitetne izvsnosti potvrđuje ono što kompanije u praksi već znaju - da jasno postavljeni ciljevi, odgovarajuća strategija i predani rad svih u preduzeću, vode do odličnih rezultata.

- Veoma sam zadovoljan što je naš sertifikat zlatne bonitetne izvrsnosti u rukama kompanije koja predstavlja prozor u svet i kao deo saobraćajne infrastrukture značajno doprinosi razvoju i napretku cele zemlje i regiona - istakao je Dragić.

Dodao je da veruje da će sertifikat zlatne bonitetne izvrsnosti dodatno doprineti prepoznavanju Aerodroma "Nikola Tesla" kao stabilnog i pouzdanog partnera i da će i dalje biti prvi i pravi izbor putnika, avio-kompanija i ostalih korisnika.

Aerodromu je priznanje dodeljeno na osnovu izuzetnih poslovnih rezultata i analize poslovanja u protekle tri godine, a već tri godine za redom i najviše ocene bonitetne izvrsnosti u poslovanju - AAA, čime je zasluženo postao nosilac zlatnog sertifikata bonitetne izvrsnosti, što ga svrstava među najuspešnija preduzeća u Srbiji i regionu. Ovo priznanje izvrsnosti jedno je od najprestižnijih u Evropi, kojim se definiše kvalitet poslovanja i međunarodno je priznata potvrda kvaliteta i poslovne izvrsnosti kompanije, navodi se u saopštenju.

#Aerodrom

#Aerodrom Nikola Tesla

'