AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je danas da je Grad Beograd spreman da se ‘uhvati u koštac sa problemom pasa lutalica i reši ga na najbolji mogući način’.

Kako prenosi Beoinfo, Mali je u Obrenovcu kazao da je ta opština s 23 miliona dinara platila izgradnju prihvatilišta za 300 pasa, i da u boksovima postoji i podno grejanje.

Mali je rekao da je to šesto prihvatilište za pse, koje će preuzeti Grad Beograd, odnosno "Veterina Beograd", a da je ukupan broj mesta za pse 3.500.

- U razgovoru sa građanima Obrenovca, i ostalih delova Beograda, problem sa lutalicama okarakterisan je kao jedan od najvećih - kazao je gardonačelnik.

Dodao je da će najveći projekat tog tipa biti izgradnja prihvatilišta u Lisović-šumi, gde će na 11 hektara u prirodi biti 3.000 do 4.000 pasa, a realizaciju tog projekta očekuje ove godine.

Foto: Tanjug

Drugi veliki projekat za "Veterinu Beograd" je izgradnja groblja za kućne ljubimce, za šta je projekat završen, te bi izgradnja mogla da počne ove ili sledeće godine.

- Svaki grad koji sebe smatra metropolom to mora da ima. Želimo da vlasnici kućnih ljubimaca imaju mesto na kojem bi životinje bile sahranjene, a ne da to radi ko gde stigne. Hoćemo da to bude urađeno na dostojanstven i civilizovan način – rekao je Mali.

Pročitajte još: Mali: Zemun dobija veliko međunarodno pristanište

#Beograd

#Psi lutalice

#Siniša Mali

'