AKTUELNO

Zbog najavljenih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom na zapadu Šumadije, u Pomoravlju i jugu Banata, Auto-moto savez Srbije (AMSS) savetuje vozače da u tim krajevima budu oprezni na putu i drže veće odstojanje između vozila.

Iz AMSS kažu da u slučaju jakog nevremena vozači zaustave vozilo na prvom bezbednom mestu pored puta i tu sačekaju da se nevreme smiri.

Prema najavama meteorologa na jugozapadu Srbije i severu Vojvodine očekuje se prestanak padavina, dok u ostalim krajevima zemlje preovlađuje pretežno oblačno vreme, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

I sutra se očekuje nestabilno vreme sa pljuskovima sa grmljavinom i lokalnom pojavom kratkotrajnih vremenskih nepogoda, sugradice i grada.

Prema najnovijim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama, a učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Na teretnim terminalima čeka se na graničnom prelazu Horgoš na izlazu oko pet sati, na Kelebiji i Batrovcima oko četiri sata, dok su najmanja zadržavanja na graničnom prelazu Šid, oko dva sata i Sremska Rača oko jednog sata.

Pročitajte još: POTOP U UŽICU: Apokaliptični prizori - ulice pod vodom, jak vetar i grad! NEVREME STIŽE I U BEOGRAD!

#AMSS

#Grad

#Kiša

#Nevreme

#Stanje na putevima

'