AKTUELNO

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa" povodom pobede hrvatske rekao je da se u životu trudio da odvoji politiku i sport, ali da nakon provokacija Hrvatske više nije tako.

- Ta provokacija je krenula tako što je hrvatsko Ministarstvo odbrane napravilo spot sa Olujom, tim spotom gura prst u oko Srbima. Drugi nivo provokacije su igrači koji pevaju Tompsonove pesme, u kojima kaže da će Srbe da stignu i u Srbiji, imamo Vidu sa fizionomijom pravog ustaše, koji peva nacističke pozdrave koji su se odnosili na Rusiju. Posle takvih provokacija ja ne mogu da im čestitam - kazao je Milovanović.

Foto: Printscreen

On je dodao da je voditelj na trgu u Zadru vikao Oluja je stigla.

- On histeriše, Tompsonove pesme. Ovi koje sam naveo potenciraju mržnju prema nama i provokacije prema Srbima, umesto da se raduju uz neke rodoljubive normalne pesme. Oni mi ne daju da im čestitam. Dok je trajalo prvenstvo, Srbi nisu slali otrovne strele - naveo je Milovanović.

Kako kaže, uz to ponašanje Hrvatske on ne može da im čestita.

Predrag Jeremić, urednik portala "Embargo" rekao je da je ovo čudno Svetsko prvenstvo, u kom u osmini finala dalje nisu prošla četiri svetska prvaka.

Foto: Printscreen

- Hrvati su prošli dva kruga na penale, igrali su korektno. Ono ponašanje kasnije je odraz stanja u naciji i državi koja nema svoj potpuni legitimitet i identitet i onda to mora kroz sport da se manifestuje - ocenio je Jeremić.

Robert Čoban, predsednik Kolor pres grupe, rekao je da kada je Svetsko prvenstvo u fudbalu na sve strane isplivaju najniži porivi.

Foto: Printscreen

- Ja sam protiv takve vrste politizacije - kazao je Čoban.

Podsećanja radi, fudbalska reprezentacija Hrvatske prvi put u istoriji plasirala se u finale Mundijala, pošto je u polufinalu šampionata u Rusiji, u Moskvi savladala Englesku posle produžetaka sa 2:1.

Ceo razgovor pogledajte u videu koji sledi:

#Hrvatska

#Srbija

#Svetsko prvenstvo

'