AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u utorak, 17. jula, u zvaničnoj poseti Francuskoj, na poziv šefa francuske države Emanuela Makrona.

Predsednik Vučić saopštio je krajem maja da je dobio poziv svog francuskog kolege da dođe u zvaničnu posetu Parizu.

On je, tada, najavio da će to biti prilika da sa Makronom razovara o svim pitanjima, te da veruje u podršku Francuske na evropskom putu Srbije i dolazak još većeg broja investitora u našu zemlju.

Vučić je ukazao da je "Makron veliki lider", te podsetio da je francuski predsednik na nedavnom Samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji vrlo jasno govorio o evrointegraciji Zapadnog Balkana.

- Emanuel Makron, predsednik Francuske je veliki lider i on je u Sofiji vrlo jasno govorio, i ja mislim da dobro razumem kakav je njegov stav. Zato, donekle razumem frustriranost nekih zemalja - rekao je tada Vučić.

Sastanak s Makronom, ranije najavljivan, pada u veoma izazovnom trenutku za Srbiju, imajući u vidu pritisak Zapada da se problem Kosova i Metohije definitivno razreši sporazumom o normalizaciji odnosa, ali i klimom koja je znatno drugačija od prethodnog sastanka srpskog i francuskog predsednika, sredinom decembra prošle godine.

Dijaloga na najvišem nivou između Srbije i Francuske gotovo da nije bilo, čitavih 18. godina.

#Aleksandar Vučić

#Emanuel Makron

'