AKTUELNO

Borba protiv droge nema ni granicu ni alternativu, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodaje da će policija nastaviti sa zaplenama droge, ali i da se mora jačati uloga roditelja u borbi protiv narkomanije.

- Moramo da budemo jači od dilera i da spasemo mlade živote. U tome mora da bude mnogo snažnija uloga porodice. Roditelji moraju da shvate koliko je značajna njihova uloga i da posmatraju šta njihova deca rade - rekao je Stefanović.

On je naglasio da je MUP zajedno sa Ministarstvom prosvete pokrenuo projekat u školama gde će ove godine decu u prvom, četvrtom i šestom razredu obučeni policijski službenici pričati sa decom o narkomaniji.

- Radiće se i na edukaciji roditelji koji moraju da znaju koje promene u ponašanju njihove dece mogu da budu prvi alarm. Organizovaće se i predavanja o sajber kriminalu, da roditelji znaju koliko to može biti povezano sa raznim oblicima kriminala pa i sa drogom - naglasio je on.

MUP će, kako je rekao, nastaviti se represivne merama i da "nema kriminalca koji će moći da bude miran u Srbiji".

On je istakao da je zahvaljujući akcijama policije i stalnim hapšenjima narkodilera i zaplenama, sve manje droge na ulicama a u prilog tome govori podatak da je droga na ulicama poskupela 30 do 40 odsto.

- Nastavljamo borbu dalje, naročito protiv sintetičkih droga, što je novi trend svuda u Evropi. Dobijaju se u kućnim laboratorijama, jeftinije su. Nastavićemo sa zaplenama kako bi pokazali da smo potpuno posvećeni zaštitui života svakog našeg građanina - zaključio je ministar.

#Droga

#Nebojša Stefanović

'