AKTUELNO

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Grada Beograda Aleksandar Mirković odbacio je danas kritike koje je potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanovića uputio zbog najava da će trolejbuski prevoz u prestonici biti zamenjen elektro-busevima.

- Jedino što je očigledno jeste da gospodinu Nikoli Jovanoviću smeta svaki vid modernizacije i unapređenja života Beograđana - istakao je Mirković u saopštenju.

Prema njegovim rečima, "umesto da pohvale ili makar gledaju i uče kako se vodi računa o svom gradu, Jovanović i njegovi šefovi tajkuni Dragan Đilas i Vuk Jeremić kao da se bave samo sitnim politikanstvom i takmičenjem ko će veću glupost da izjavi".

Mirković ukazuje da je nabavka tramvaja bila najbolji primer kako se vodio GSP dok je na čelu grada bio Đilas.

- Te 2009 godine za nabavku tramvaja posao je dobila firma čija je ponuda bila veća za čak 2.232.735 evra od druge firme koja nije dobila posao. Na taj način Đilas i njegova ekipa su najoštrije prekršili zakon o javnim nabavkama i osnovni kriterijum koji je bio naveden u dokumentaciji, a to je najniža ponuđena cena - navodi se u saopštenju i dodaje:

Zato gospodine Jovanoviću, pustite da odgovorni ljudi vode Beograd."

#Aleksandar Mirković

#Beograd

'