AKTUELNO

Zbog pojačanog saobraćaja na putevima u Srbiji dolazi do povremenih zastoja, najviše na deonicama na kojima se izvode radovi, saopštio je večeras Atuo-moto savez Srbije.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog turističkog talasa, vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Prema podacima Uprave granične policije, na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš čeka se oko 90 minuta, a na ulazu oko 60 minuta. Preporuka je korišćenje prelaza Kelebija ili Bački Breg.

Na prelazu Gostun, na ulazu u Srbiju zadržavnja su oko 70 minuta.

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na ulazu u Srbiju čeka se oko 120 minuta, a na izlazu je takođe pojačan saobraćaj. Zadržavanja su promenljiva od 30-60 minuta. Na prelazu Šid na ulazu u Srbiju čeka se 60 minuta. Preporuka su prelazi Sot, Bačka Palanka i Bogojevo.

Slično je i na graničnom prelazu Preševo, gde se na ulazu u Srbiju čeka oko 45 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina, prema Bugarskoj, zadržavanja su, kako na ulazu, tako i na izlazu, oko 50 minuta. Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Pored pojačanog saobraćaja na koridoru 10 veći broj vozila prisutan je i na putevima prema Čačku, odnosno ka Guči.

#AMSS

'