AKTUELNO

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

S dolaskom hladnijih i pravih jesenjih dana, vozači će se sve češće susretati sa zahtevnijim i težim uslovima vožnje, saopštio je jutros Auto-moro savez Srbije (AMS S), ali je, iako je vidljivost trenutno dobra, ponovo pozvao vozače da ne žure, da poštuju sva ograničenja i sve saobraćajne propise.

Od 21. oktobra, od od 07.30, izvode se radovi na skidanju saksija sa stubova javnog osvetljenja na delu auto-puta koji prolazi kroz Beograd (drž. puta I A reda broj 1.), na deonici od petlje Zmaj, na mostu Gazela, do petlje Lasta u smeru ka Nišu, tako da će u zoni radova, za saobraćaj biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom (srednjom) i krajnjom desnom (zaustavnom) trakom.

Zbog radova na izgradnji auto-puta E-763, Beograd - Južni Jadran, od 17.oktobra na državnom putu između Surčina i Obrenovca, saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Ni na putničkim terminalima graničnih prelaza u Srbiji trenutno nema dužih zadržavanja, a na teretnim terminalima na izlazu iz zemlje na Batrovcima, prema Hrvatskoj, čeka se 300 minuta, saopšteno je iz Uprave granične policije Srbije.

Podseća se i da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na graničnim prelazima u Srbiji.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo, dodaje se u saopštenju.

#AMSS

'