AKTUELNO

Francuski humanitarac najavio tužbu zbog rešenja tzv. kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani ulaska u pokrajinu.

Osnivač udruženja "Solidarnost za Kosovo", francuski humanitarac Arno Gujon, ovlastio je svog advokata da podnese tužbu tzv. Upravnom sudu Kosova na rešenje tzv. kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani ulaska u pokrajinu, pošto je odbilo žalbu na odluku donetu 10. septembra.

- Odluka privremenih kosovskih institucija je arbitrarna, bez obrazloženja i roka i kao takva je besmislena. Nadam se da će Upravni sud ukinuti ovu zabranu. Ali ukoliko ne uspemo, žalićemo se i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Neću se smiriti dok ne budem uspeo da ukinem tu sramnu odluku i ponovo pomažem Srbima na Kosovu i Metohiji - rekao je Gujon.

Zadovoljan je, kako kaže, podrškom i pomoći koju je dobio od Kancelarije za Kosovo i Metohiju čim mu je uručena ova zabrana.

Na svakom koraku osećam ogromnu podršku i od naroda i od medija, koji uvažavaju moj humaniratni rad u teškim okolnostima. Veliku zahvalnost dugujem i Raško-prizrenskoj eparhiji, koja se angažovala oko pomoći preko međunarodnih institucija na Kosmetu. Ipak, najdraža mi je moralna podrška dece iz enklava koja mi šalju crteže. To mi je najveća satisfakcija - rekao je Gujon.

Gujon zbog odluke tzv. kosovskog MUP-a ne može da bude u konvoju pomoći za srpske enklave na Kosovu i Metohiji, koje organizuje poslednjih 14 godina.

Pročitajte još: Le Figaro reagovao je na zabranu ulaska Gujonu na Kosovo: Solidarnost sa Srbima nije zločin!

#Arno Gujon

#Kosovo

'