AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić danas je na sednici Vlade zatražila da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koje će ona u ime Vlade uputiti predsednicima vlada svih zemalja na svetu, a kojim će ukazati na odluke i ponašanje Prištine kojim se ugrožavaju mir i stabilnost u regionu.

Vlada Srbije, kako se navodi u saopštenju za medije, pismima želi da skrene pažnju i upozori pojedinačne zemlje na kršejne svih postignutih dogovora, regionalnih inicijativa i međunarodnih sporazuma, a čime Priština "namerno i direktno urušava atmosferu dijaloga".

Sve se to događa, kako se navodi, u trenutku kada Srbija ulaže maksimalan napor za intenziviranje dijaloga, a u cilju dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog dela Evrope.

Predsednica Vlade je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom sveta pojača kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, a čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Aleksandra Vučića i obezbedila što veća sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji.

#Ana Brnabić

#Priština

'