AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić organizovao je danas svečani prijem za polaznike međunarodnog seminara za mlade diplomate iz zemalja Afrike Azije, Latinske Amerike i sa Kariba koji se održava u srpskoj prestonici i poručio im da od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao lidera politike dijaloga i kompromisa, mogu dosta da nauče o diplomatiji.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti učesnike seminara pod nazivom "Spoljnopolitički prioriteti i kulturno nasleđe Republike Srbije" kojih će, kako je istakao, donositi važne odluke za budućnost sveta.

Gradonačelnik je istakao da mlade diplomate dolaze iz zemalja koje nisu priznale nezavisnost Kosova i koje razumeju da je za Srbiju rešavanje tog kompleksnog problema jedan od glavnih prioriteta.

Foto: Tanjug

- Verujem da je za vas značajno što boravite u Beogradu budući da Srbija vodi politiku mira, pregovora i kompromisa. Mislim da možete mnogo da naučite od našeg predsednika Aleksandra Vučića koji je lider politike dijaloga, dogovora i kompromisa u pronalaženju rešenja za probleme - rekao je Radojičić.

David Viljagomez iz Ekvadora zahvalio je Vladi Srbije što je pozvala predstavnike te države da učestvuju u, kako je rekao, veoma zanimljivom seminaru.

Viljagomez je naveo da su polaznici imali priliku da se upoznaju sa dugom, bogatom i ponekad tragičnom istorijom sroskog naroda i impresivnim kulturnim nasleđem, kao i sa prioritetima srpske politike.

Foto: Tanjug

- Beograd je prelep grad koji nudi raznovrsnost, uveren sam sa će nastaviti da se razvija i raste - rekao je Viljagomez.

Međunarodni seminar za mlade diplomate u Beogradu održava se od 5. do 9.novembra.

#Zoran Radojičić

'