AKTUELNO

Novo rukovodstvo novosadskog odbora Pokreta socijalista izabrano je večeras, u prisustvu predsednika stranke i ministra odbrane Srbije, Aleksandra Vulina i gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića.

- Pokret socijalista nikada se nije izmicao od teških tema i nepopularnih mera koje je Vlada morala da donese. Uvek su bili iskreni koalicioni partneri - rekao je gradonačelinik Novog Sada, Miloš Vučević.

On je pozvao rukovodstvo i članove ove stranke da nastave saradnju i da se zajedno bore, kako je naglasio: "Za sve one ciljeve za koje su i dobili podršku građana".

- Pokret danas pred Novosađane izlazi sa novim, podmlađenim rukovodstvom, ljudima koji su u ovog gradu i poznati i priznati i koji vole ovaj grad  -rekao je predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin.

On je naglasio da će nastaviti saradnju sa Srpskom naprednom strankom i istakao: "Kada god je bilo teško mi smo bilu tu i govorili smo samo istinu".

- Kada smo donosili Zakon o radu, znali smo da će doneti boljitak. Mnogi su sumnjali u to. Sada sindikati pominju zakon kao nešto što je promenilo stvari na bolje - napomenuo je Vulin.

Na pitanje Tanjuga šta misli o današnjoj levici uopšte i gde vidi svoju stranku u budućnosti, Vulin je odgovorio:

- Mi nastavljamo da se borimo se za ideal socijalne pravde, ali ne zaboravljamo da čovek nije slobodan, ako nije i nacionalno slobodan.

On je dodao da je levica ranije zanemarivala upravo potrebu čoveka da bude nacionalno određen.

#Aleksandar Vulin

#Novi Sad

'